• Hubungi kami 03-26939933
  • E-mel helpdesk@bernama.com
  • Ahad, 01 Februari 2015  


KUALA LUMPUR, 31 Jan (Bernama) -- Harga runcit petrol RON95 diturunkan 21 sen seliter kepada RM1.70 seliter manakala harga RON97 sebanyak 11 sen seliter kepada RM2 seliter berkuat kuasa 1 Feb 2015.

Dapatkan berita terkini dan benar di Bernama.com      • Selamat Datang ke Portal Rasmi Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (BERNAMA) - Gerbang Berita Anda      • Akan datang! Nantikan wajah baharu Bernama.com.      •Oleh Mohd Hisham Abdul Rafar

KUALA LUMPUR, (Bernama) -- Isu pilihan raya Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) yang diperjuangkan DAP dan hukum hudud oleh PAS akhir-akhir ini memperlihatkan wujud konflik antara kedua-dua parti gabungan pakatan.

Oleh Mohd Hisham Abdul Rafar

KUALA LUMPUR, (Bernama) -- Kemelut yang berlaku dalam MIC mutakhir ini dilihat semakin meruncing. Pemimpin parti pula dilihat dengan cara masing-masing seolah-olah tiada kesepakatan dan penyelesaian dapat dicapai untuk parti itu kembali bangkit dalam arena politik tanah air.


Am

KUALA LUMPUR, 31 Jan (Bernama) -- Mulai Ahad, Kementerian Dalam Negeri (KDN) mewajibkan individu yang kehilangan Pasport Malaysia Antarabangsa (PMA) sama ada dalam negara atau luar negara membuat laporan di balai polis berdekatan.


Politik

KUALA LUMPUR, 31 Jan (Bernama) -- Presiden MIC Datuk Seri G. Palanivel bercadang menemui pengerusi cawangan parti seluruh negara untuk memberi penerangan tentang masalah parti yang dibangkitkan sejak Disember.


Ekonomi

KUALA LUMPUR, 31 Jan (Bernama) -- CyberSecurity Malaysia, yang merupakan pusat kepakaran dan keselamatan teknikal siber di bawah Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI) hari ini mengeluarkan satu makluman berbentuk nasihat mengenai "Ransomware".


Sukan

JOHOR BAHARU, 31 Dis (Bernama) -- Johor Darul Ta'azim (JDT) melaungkan amaran awal pada kempen Liga Malaysia 2015 apabila mengalahkan Pahang 2-0 untuk merangkul Piala Sultan Haji Ahmad Shah dalam perlawanan sumbangsih di Stadium Tan Sri Haji Hassan Yunos, Larkin, Johor Baharu, Sabtu malam.


Rencana

Oleh Sakini Mohd Said

KUALA LUMPUR (Bernama) -- Melangkah ke bulan Februari pada Ahad ini, maka genaplah sudah 41 tahun usianya Kuala Lumpur diwartakan sebagai Wilayah Persekutuan.


Berita Dunia / NAM News Network (NNN)

CARACAS, Jan 31 (Bernama) -- Venezuelan President Nicolas Maduro said Friday US agencies are plotting to overthrow him, Xinhua news agency reported.