• Hubungi kami 03-26939933
  • E-mel helpdesk@bernama.com
  • Sabtu, 01 November 2014  


KUALA LUMPUR, 31 Okt (Bernama) -- Barisan Nasional (BN) sedang mengenal pasti individu berbakat yang berpotensi menjadi calonnya pada pilihan raya umum ke-14 (PRU14), kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Dapatkan berita terkini dan benar di Bernama.com      • Ucapan Bajet 2015 Perdana Menteri      •Oleh Adnan Jahaya

KUALA LUMPUR, (Bernama) -- Ketika ini segelintir umat Islam di negara ini dilihat begitu bersemangat untuk menyertai "perang suci" di negara-negara tertentu.

KUALA LUMPUR (Bernama) -- Kerajaan wajar menjadikan koperasi sebagai medium bagi meningkatkan prestasi kaum Bumiputera dalam bidang keusahawanan sekaligus bertindak memperkasakan ekonomi golongan itu, kata Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa (Perkasa) Datuk Ibrahim Ali.


Am

Oleh Tengku Noor Shamsiah Tengku Abdullah SINGAPURA, 31 Okt (Bernama) -- Persatuan Rakyat Malaysia Singapura (Masis) dilancarkan malam ini untuk menghubungkan rakyat Malaysia yang tinggal, bekerja dan menuntut di Singapura.


Politik

KUALA LUMPUR, 31 Okt (Bernama) -- Barisan Nasional (BN) sedang mengenal pasti individu berbakat yang berpotensi menjadi calonnya pada pilihan raya umum ke-14 (PRU14), kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.


Ekonomi

KUALA LUMPUR, 31 Okt (Bernama) -- Kontraktor harus berani menghadapi risiko menceburkan diri dalam bidang atau pasaran baharu dan tidak bergantung kepada sektor pembinaan semata-mata, kata Tan Sri Muhyiddin Yassin.


Sukan

KUALA LUMPUR, 31 Okt (Bernama) -- Skuad sepak takraw negara mengesahkan slot ke peringkat separuh akhir Kejohanan Siri Super Persekutuan Sepak Takraw Antarabangsa (Istaf) 2014 di Nay Pyi Taw, Myanmar.


Rencana

Oleh Suraiya Jamil

KUALA LUMPUR (Bernama) -- Dengan rekaan fesyen terkini dan digayakan pelbagai cara, tudung atau hijab umpama "pisang goreng panas" yang sentiasa mendapat permintaan tinggi daripada kaum muslimah di negara ini pada masa kini.


Berita Dunia / NAM News Network (NNN)

HANOI, Oct 31 (Bernama) -- Vietnam's participation in the United Nations peacekeeping missions since last June demonstrates the country's commitment to maintaining global peace and security, Vietnam News Agency (VNA) reported.