English Version
Utara Selatan Timur Tengah Sabah &Sarawak
|Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
menu utama
laman utama
senarai berita
arkib berita
pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Perlis
Kerajaan Negeri Kedah
Kerajaan Negeri Pulau Pinang
Kerajaan Negeri Perak


Berita Utara

Pergiat Guna Dron Pantau Aktiviti Lombong Kuari Pasir
ALOR SETAR, 30 Mac (Bernama) -- Kerajaan Kedah akan mempergiatkan penggunaan dron dalam membuat pemantauan ke atas kawasan yang menjalankan aktiviti melombong kuari pasir yang terdapat di negeri ini.

Jalan Sehala Di Lebuh Cecil George Town
GEORGE TOWN, 30 Mac (Bernama) -- Aliran dua hala lalu lintas di Lebuh Cecil di sini akan dijadikan sehala mulai 10 pagi Sabtu ini.

Kilang Sawit Pertama PPN Perak Beroperasi Seawal Oktober 2017
BAGAN DATUK, 30 Mac (Bernama) -- Kilang minyak sawit pertama milik Pertubuhan Peladang Negeri (PPN) Perak di Beruas yang menelan kos RM47 juta, dijangka dapat beroperasi seawal Oktober atau November ini.

Niosh Sasar Latih 3,000 Peserta Di Perak Setahun
LUMUT, 30 Mac (Bernama) -- Institut Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Negara (Niosh) yakin sasaran untuk melatih kira-kira 3,000 peserta setahun dalam bidang Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (KKP) di Perak mulai tahun ini akan tercapai.

Dua Peniaga Kerugian RM7,000 Gerai Musnah Dalam Kejadian Ribut
BUKIT MERTAJAM, 30 Mac (Bernama) -- Seorang peniaga bukan sahaja kerugian selepas gerai dan barang jualannya diterbangkan angin kencang dalam kejadian ribut semalam malah nyaris maut apabila terjatuh ke dalam tali air sedalam kira-kira dua meter di belakang gerainya.

Polis Tumpaskan Sindiket Penipuan Guna Nama Raja Muda Kedah
Oleh Mohd Fazil Ahmad ALOR SETAR, 30 Mac (Bernama) -- Polis Kedah melumpuhkan satu sindiket penipuan menggunakan nama Raja Muda Kedah dengan penangkapan dua lelaki di sekitar Kajang, Selangor dan Pulau Pinang, Februari lalu.

Polis Tumpas 'Geng Kodi' Aktif Curi Motosikal Di Sungai Petani
SUNGAI PETANI, 30 Mac (Bernama) -- Polis menumpaskan 'Geng Kodi' yang aktif mencuri motosikal di kawasan Sungai Petani dengan tertangkapnya dua beradik lelaki berusia 21 dan 28 tahun, yang menjadi dalang kumpulan itu.

Gerakan Pulau Pinang Tuntut Kerajaan Negeri Beri Penjelasan Projek Gurney Wharf
GEORGE TOWN, 30 Mac (Bernama) -- Gerakan Pulau Pinang hari ini meminta penjelasan kerajaan negeri pimpinan DAP mengenai projek kontroversi membina taman awam yang dikenali sebagai Gurney Wharf.

Bayi Lelaki Dijumpai Di George Town
GEORGE TOWN, 30 Mac (Bernama) -- Seorang bayi lelaki, dipercayai baru dilahirkan, dijumpai di Blok 98, Taman Pelangi Indah, Jalan Perak di sini, hari ini.

Lebih RM1 Juta Diperuntuk Bagi Projek Taman Kekal Pengeluaran Makanan Mangga Harum Manis
KUALA LUMPUR, 30 Mac (Bernama) -- Kerajaan memperuntukkan RM1.1 juta bagi projek Taman Kekal Pengeluaran Makanan (TKPM) mangga Harum Manis di ladang seluas 137 hektar di Chuping, Perlis.

[ 1 ][ 2 ][ 3 ][ 4 ][ 5 ][ 6 ][ 7 ][ 8 ][ 9 ][ 10 ][ 11 ][ 12 ]

 

 

©2017 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel